Omvänd Baldersdebut

Gårdagen bjöd på kvällsseminarium följt av hockeyfinal vilket gjorde att jag helt sonika glömde bort att blogga om gårdagens stora händelse – utedebut på Baldershov!

Tre 150m lopp skulle avverkas i hygglig fart skulle avverkas på ett vindpinat Balders. Men vinden och den skrala temperaturen var ändå lätt att överkomma när man slapp ner i den smala sjukhuskulverten. Loppen blev dock lite annorlunda. På grund av den stränga vinden och framförallt de stora mängder snö som fortfarande ligger kvar på delar av banan sprangs loppen åt fel håll.

Hur svårt kan det vara och springa kurvan åt andra hållet undrar ni? Mycket knepigare än man kan tro faktiskt! Kroppen har sprungit runt runt på friidrottsbanor i 15 år och inte ens 1% av gångerna jag sprungit kurva har det skett medsols. Stappligt, lite som att göra översteg åt sitt sämsta håll på is är det närmst jag kan beskriva det som. Allt som allt var dock tiderna bra och känslan över att få komma ut övervägande positiv. Nu ska bara resten av snön smälta med…

Som tur är så bjöd den solindränkta botre långsidan på löpbara banor.

Lämna en kommentar